Jaki blat wybrał bym dla siebie?
To wszystko uzależnione jest oczywiście od funduszy.
Najlepsze blaty to blaty granitow. Są trwałe nie odbarwiaj asię można na nich kroić potrawy bez deski i tłuc schabowe. Jednym słowem nic lepszego od nich nie ma. Jedyne co to wada od 1000zł z ametr bieżący
Alternatywa dla blatów granitowych to konglomerat jednak nie jest już tak trwały jak granit i pod wpływem niektórych substancji spożywczych mże się odbarwiać. Kongolmerat to mieszanka zmielonego granitu i żywicy poliepoksydowej.
Drewno nie polecam ale dlaczego ?
a) drogie metr bieżący w kuchni to koszt 300zł
b) az na rok trzeba je przeolejować lub przelakierować a mało kto to robi więc ulega uszkodzeniu.
Blaty z laminatu najtańsze, łatwe w obróbce, zabezpieczone przed wilgocią . Raczej na nich nie ubijemy kotleta czy nie pokroimy warzyw ale bez tego da się "żyć"
Klientom polecam blaty z laminatu
To wszystko uzależnione jest oczywiście od funduszy.
Najlepsze blaty to blaty granitow. Są trwałe nie odbarwiaj asię można na nich kroić potrawy bez deski i tłuc schabowe. Jednym słowem nic lepszego od nich nie ma. Jedyne co to wada od 1000zł z ametr bieżący
Alternatywa dla blatów granitowych to konglomerat jednak nie jest już tak trwały jak granit i pod wpływem niektórych substancji spożywczych mże się odbarwiać. Kongolmerat to mieszanka zmielonego granitu i żywicy poliepoksydowej.
Drewno nie polecam ale dlaczego ?
a) drogie metr bieżący w kuchni to koszt 300zł
b) az na rok trzeba je przeolejować lub przelakierować a mało kto to robi więc ulega uszkodzeniu.
Blaty z laminatu najtańsze, łatwe w obróbce, zabezpieczone przed wilgocią . Raczej na nich nie ubijemy kotleta czy nie pokroimy warzyw ale bez tego da się "żyć"
Klientom polecam blaty z laminatu
Komentarze
Prześlij komentarz